Keizer mag blijven hopen op tweede prijs met Sporting

Sporting Portugal heeft zich woensdag geplaatst voor de finale van het toernooi om de Taça de Portugal. De formatie van trainer Marcel Keizer maakte in de return van de halve finale de eerdere 2-1 nederlaag tegen Benfica goed. De finale is op 26 mei tegen FC Porto.

Sporting Lissabon
1 - 0
Benfica
Benfica

Keizer moest het stellen zonder Bas Dost, die zaterdag al ontbrak vanwege een knieblessure en nog niet hersteld was. In de return tegen stadgenoot Benfica stond Luiz Phellype opnieuw in de punt van de aanval. De 25-jarige Braziliaan was zaterdag tegen Chaves (1-3) nog goed voor twee van de drie treffers. Ook Nemanja Gudelj startte.

Scoren bleek voor Sporting een stuk moeilijker dan zaterdag. Het aantal grote kansen viel aan beide kanten tegen. Wendel schoot namens de thuisploeg in de eerste helft over het doel en verder werden vooral speldenprikken uitgedeeld. Vlak na rust raakte Bruno Fernandes uit een vrije trap de lat en liet hij maar weer zien dat Sporting uit was op een goal.

Uiteindelijk was Fernandes een kwartier voor het einde toch trefzeker. Een fraaie aanval van Sporting waarin goed gecombineerd werd op het middenveld eindigde bij de middenvelder, die ruimte zag aan de rechterkant van het strafschopgebied en snoeihard uithaalde. Doelman Mile Svilar had het nakijken: 1-0. Die treffer bleek voldoende voor Sporting, dat op basis van uitdoelpunten de finale bereikte.

Zo blijft Keizer met Sporting kans maken op de tweede prijs van het seizoen. Eerder won de ploeg de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van het land. Daarin werd Porto in de finale verslagen na strafschoppen. In de competitie staat Sporting op gepaste afstand van Benfica en Porto.