Keizer looft 'indrukwekkende mentaliteit' na 'epische dag'

Reacties

Sporting Portugal beleefde zaterdag in Estádio Nacional do Jamor een enerverende bekerfinale. Trainer Marcel Keizer was na de zege op FC Porto onder de indruk van zijn spelers.

Keizer looft 'indrukwekkende mentaliteit' na 'epische dag'

Keizer werd de eerste buitenlandse trainer sinds Co Adriaanse in 2006 die de Taça de Portugal veroverde. Bovendien zorgde hij ervoor dat Sporting de tweede club in de Portugese voetbalhistorie werd die in één seizoen de twee bekers won. Toch wees hij na de bekerthriller de suggestie van de hand een bekerspecialist te zijn.

Keizer legde de lof neer bij zijn spelers. 'Je hebt wat geluk nodig, maar ze hebben hard geknokt en keihard gewerkt. Ze hebben een ongelooflijke spirit en karakter getoond. Ze incasseerden in de allerlaatste minuut de 2-2 en hadden desondanks nog de energie. Ze hebben een indrukwekkende mentaliteit laten zien, ik heb er geen woorden voor. Het was een epische dag voor de fans.'

'Deze beker winnen, een jaar na de gebeurtenissen die we nog allemaal kennen. We konden niet meer doen dan dit', verwees Keizer naar de aanval van Sporting-hooligans op de spelers tijdens een training. Het incident bleek de opmaat voor een grote schoonmaak bij de Portugese club.

Keizer beseft dat zijn selectie komende zomer wijzigingen ondergaat, waarbij hij ook rekening houdt met het vertrek van zijn aanvoerder Bruno Fernandes. 'Ik hoop en verwacht dat de meesten blijven, maar er zijn er ook een paar die heel goed zijn geweest en mogelijk vertrekken. Ik sprak met Bruno over het nieuwe seizoen, maar ik kan niets meer zeggen. We zullen moeten afwachten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.