Keizer geniet van Ajax: 'Zijn begonnen met een enorme tegenslag'

Reacties

Marcel Keizer is trots op de ontwikkeling van Ajax. De trainer ziet de klinkende 3-0 zege op koploper PSV als een beloning voor de stijgende lijn van de Amsterdammers en heeft zich nooit druk gemaakt over zijn eigen positie.

Keizer geniet van Ajax: 'Zijn begonnen met een enorme tegenslag'

Na het geslaagde weekend voor de nummer drie van de Eredivisie, die het gat met PSV tot zeven punten verkleinde, overheerst de trots. 'We zaten vanaf het begin echt heel goed in de wedstrijd. We hebben de wedstrijd gedomineerd. Ik heb genoten van het team', aldus Keizer tegen Ajax TV. 

De trainer benadrukt dat de voorbereiding op het seizoen verre van ideaal was door de situatie van Abdelhak Nouri. 'Dit jaar zijn we begonnen met een enorme tegenslag. Ik zie dat ons team opkrabbelt en veel beter gaat voetballen.' Keizer haalt dan ook zijn schouders op over de kritiek op zijn persoon, die de afgelopen weken toenam. 'Het hangt er ook vanaf hoeveel geduld sommige mensen hebben in de voetballerij.'

Keizer zag tegen PSV zijn keuze voor Frenkie de Jong als inschuivende centrale verdediger uitstekend uitpakken. 'Ik wist na FC Twente (3-3, red.) al dat we het tegen PSV ook zo zouden doen. Ondanks het negatieve resultaat hebben we het tegen Twente op een andere manier weggegeven. Het is een luxepositie die we nu hebben. Ik wil dat er vanuit achteren mensen naar voren gaan, waardoor je meer variatie in het team krijgt. Dat kan vanaf de zijkant zijn, maar ook vanuit het midden.'

Donderdag hervat Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Hoewel Ajax de titelstrijd zondag nieuw leven inblies, loopt Keizer nog niet te hard van stapel. 'Ik vind dat we van ver komen. De spirit in het team is enorm belangrijk, dat zie je nu. Dat moeten we vast zien te houden en dan kunnen we nog een eind komen. Maar PSV heeft nog alles in eigen handen, ze staan zeven punten voor.

'De Ajax-spelers hebben laten zien voor Keizer te willen strijden'
VI praat u helemaal bij over Ajax - Excelsior, FC Groningen - PSV en Feyenoord - SC Heerenveen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.