Keizer en Dost krijgen pak slaag in strijd om Portugese Super Cup

Marcel Keizer is er niet in geslaagd om een derde prijs bij Sporting Portugal aan zijn palmares toe te voegen. In de strijd om de Super Cup bleek landskampioen Benfica zondagavond veel te sterk: 5-0.

Sporting won vorig seizoen de twee Portugese bekertoernooien en mocht daardoor zondag de traditionele openingswedstrijd in Portugal spelen. Net als Bas Dost kreeg Bruno Fernandes bij Sporting een basisplaats van Keizer. De aanvallende middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en Tottenham Hotspur en speelde volgens Portugese media zondag zijn laatste wedstrijd voor Os Leões.

Zijn vermoedelijke afscheidswedstrijd werd geen feestduel voor Bruno Fernandes, die tegen Benfica het verschil niet kon maken. De landskampioen (die supertalent João Félix deze zomer voor liefst 126 miljoen euro verkocht aan Atlético Madrid) kwam vijf minuten voor rust op voorsprong via Rafa Silva. Op aangeven van Pizzi scoorde hij bij de tweede paal met een volley.

Een kwartier in de tweede helft waren de rollen omgedraaid en scoorde Pizzi op aangeven van Rafa Silva. Dit doelpunt viel na een grote fout van Jérémy Mathieu, die te lang treuzelde bij het uitverdedigen en de bal verspeelde aan Pizzi. Toen Alex Grimaldo er uit een directe vrije trap 3-0 van maakte was de wedstrijd gespeeld. Keizer gooide de handdoek in de ring en haalde Dost naar de kant.

Vanaf de bank zagen de twee Nederlanders hoe Benfica via Pizzi, opnieuw na een assist van Rafa Silva, uitliep naar 4-0. Kort voor tijd ontving Sporting-middenvelder Idrissa Doumbia zijn tweede gele kaart en vervolgens maakte Chiquinho er in blessuretijd zelfs nog 5-0 van. Zo werd het een erg pijnlijke avond voor Sporting, dat het seizoen in de Liga Sagres volgende week begint met een uitwedstrijd bij CS Marítimo. Benfica start in eigen huis tegen Paços Ferreira.