Keiharde sanctie Bordeaux: gedwongen degradatie naar amateurs

Reacties

Girondins de Bordeaux wordt per direct verwijderd uit het Franse betaalde voetbal. De traditieclub is door de Commission Fédérale du Contrôle des Clubs keihard gestraft voor financieel wanbeleid. Dat maakte de Franse bond dinsdagavond bekend.

Keiharde sanctie Bordeaux: gedwongen degradatie naar amateurs

Vorig jaar was Bordeaux al dichtbij een gedwongen degradatie naar de Ligue 2, omdat het de zaken niet voor elkaar had. Doordat een grootaandeelhouder zich terugtrok uit de club kon het geen sluitende begroting indienen. Met succes ging de zesvoudig landskampioen echter in beroep, waardoor het alsnog kon beginnen aan de competitie.

Sportief ging het de ploeg niet voor de wind. Als hekkensluiter degradeerde Bordeaux afgelopen seizoen naar het tweede niveau in Frankrijk. Daarmee was het leed nog niet voorbij, want vanwege alle financiële perikelen is besloten dat de club per direct afdaalt naar Championnat de National 1. Dat is het derde niveau in het land.

De straf zal hard aankomen in Bordeaux. Afgelopen jaar dacht het met een nieuwe koper de problemen op te kunnen lossen. Dat is echter niet gelukt, waardoor de financiële toezichthouder van de Franse bond gedwongen werd hard op te treden.

Afgelopen seizoen had Bordeaux met Javairô Dilrosun een Oranje-international binnen de gelederen. De buitenspeler maakte twee treffers en gaf zes assists. Hij werd gehuurd van Hertha BSC en keert terug naar Duitsland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.