Kees Jansma treedt toe tot de rvc van FC Utrecht

Reacties

De raad van commissarissen (rvc) van FC Utrecht krijgt een opvallend nieuw gezicht: Kees Jansma neemt zitting in de vijfkoppige rvc. De 73-jarige presentator en voormalig perschef van het Nederlands elftal gelooft in de ambitieuze plannen die de club vorig jaar presenteerde.

Kees Jansma treedt toe tot de rvc van FC Utrecht
© Pro Shots

Aanstaande maandag moet de benoeming van Jansma officieel worden bekrachtigd. De huidige rvc bestaat uit vier leden en dus was er ruimte voor een nieuw gezicht. Jansma werd benaderd door grootaandeelhouder Frans van Seumeren, die zelf ook zitting heeft in de rvc. De twee werkten intensief samen voor de documentairereeks die binnenkort op Videoland te zien zal zijn.

De komst van Jansma past in de ambitieuze plannen van de club. FC Utrecht probeert zowel binnen als buiten de lijnen een professionaliteitsslag te maken en hoopt de komende jaren grote stappen te zetten. Zo is het nog altijd voornemens om Stadion Galgenwaard te kopen én wil het sportief een grotere rol van betekenis gaan spelen in de Eredivisie.

Jansma, die tijdens het EK nog de dagelijkse live show van Voetbal International presenteert, zal op eigen verzoek minder in de media verschijnen. Zo zal hij met ingang van komend seizoen geen voetbaltalkshow meer presenteren en enkel nog sporadisch te zien zijn op televisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.