Keane schrikt zich rot: 'Ik kan niet geloven wat ik zie'

Reacties

Roy Keane is 'geschokt door hoe zwak Manchester United speelt' in de derby tegen Manchester City. Bij rust staat de ploeg van Erik ten Hag met 4-0 achter tegen de stadsrivaal.

Keane schrikt zich rot: 'Ik kan niet geloven wat ik zie'

Manchester City
Manchester City
6 - 3
Manchester United
Manchester United

Keane, analist van Sky Sports, benadrukte in de pauze dat Manchester City 'fantastisch' speelt. 'Als je City zo veel ruimte geeft… Het gaat veel, veel te makkelijk.' De clubicoon van The Red Devils zag 'geen agressie' bij de bezoekers, maar merkte ook dat Erling Haaland simpelweg te sterk was. Hij hield Christian Eriksen bijvoorbeeld makkelijk van zich af bij de 2-0.

'Eriksen staat goed gepositioneerd. Hij probeert Haaland te blokkeren, maar die is te sterk voor hem. Je ziet de kracht, snelheid en het anticiperend vermogen van Haaland', aldus Keane. 'Dit is briljant van Manchester City, echt briljant. Dat moeten we niet vergeten. Ik kan haast niet geloven wat ik zie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Micah Richards, voormalig verdediger van Manchester City, was met name onder de indruk van de 3-0. Haaland dook op uit de rug van Raphaël Varane en werkte de bal van dichtbij binnen na een splijtende pass van Kevin De Bruyne. 'Zie deze bal van De Bruyne en de timing van Haaland. Varane heeft geen schijn van kans.'

'Het kan nog veel erger worden', waarschuwde Keane vervolgens. 'Misschien is dit een gebrek aan geloof. Ze zijn slordig in de passing, er vallen overal gaten. McTominay en Eriksen krijgen alle hoeken van het veld te zien. Dit is een belangrijk moment voor de trainer. Wat ga je nu doen?' Ten Hag heeft ervoor gekozen Tyrell Malacia te vervangen door Luke Shaw.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.