Kayserispor biedt Rienstra kans op felbegeerd buitenlands avontuur

Reacties

Ben Rienstra vertrekt mogelijk deze zomer nog bij SC Heerenveen. De 29-jarige middenvelder heeft een aanbieding uit Turkije in beraad.

Kayserispor biedt Rienstra kans op felbegeerd buitenlands avontuur

Kayserispor wil de ervaren Alkmaarder graag aan de selectie toevoegen. De club uit de Turkse Süper Lig verkocht deze week Deniz Türüc voor een mooi bedrag aan Fenerbahçe en ziet in Rienstra de ideale opvolger voor de nummer 10-positie.

Voor Rienstra is het een aantrekkelijk aanbod. De middenvelder heeft nooit onder stoelen of banken gestoken te dromen van een buitenlands avontuur en heeft nu, na elf seizoenen Eredivisie, een leeftijd bereikt die ideaal is om de overstap te maken. Rienstra is net 29 geworden en heeft nog een aantal seizoenen op hoog niveau in de benen.

Bovendien kan hij in Turkije waarschijnlijk een meerjarig lucratief contract ondertekenen, zodat hij ook na zijn spelersloopbaan financieel zijn zaakjes op orde heeft. Van een akkoord is echter nog geen sprake. Rienstra meldt zich dinsdag gewoon op de training van Heerenveen en wacht rustig af. Een langer verblijf in Friesland, waar hij momenteel gelegenheidsaanvoerder is bij afwezigheid van Daniel Høegh, is ook zeker niet uitgesloten.

Kayserispor begint op 17 augustus aan het nieuwe seizoen. Bij de nummer tien van het afgelopen seizoen staat verder onder anderen Bilal Basaçikoglu onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.