Kassa rinkelt opnieuw voor Ajax na historisch succes in Madrid

Reacties

De inkomsten van Ajax uit de Champions League van dit seizoen overstijgen dankzij het bereiken van de kwartfinale inmiddels de zeventig miljoen euro. De historische zege in Madrid levert de Amsterdammers in één klap 10,5 miljoen euro op.

Kassa rinkelt opnieuw voor Ajax na historisch succes in Madrid

Dat is namelijk het bedrag dat de UEFA uitkeert aan elke club die de laatste acht van het miljardenbal bereikt. Het totale bedrag dat Ajax, inclusief de recette van het thuisduel met Real Madrid, nu heeft verdiend met de prestaties in Europa bedraagt daardoor ruim 75 miljoen euro.

Ajax wist zich door het bereiken van de knock-outfase van de Champions League al verzekerd van meer dan zestig miljoen euro aan inkomsten. Onlangs werd tijdens het bekendmaken van de halfjaarcijfers duidelijk dat de club er financieel daardoor florissant voorstaat.

Inkomsten Ajax uit CL

Inkomstenbron Bedrag
Startpremie 15,25 miljoen
Coëfficiëntenlijst 18,836 miljoen
Market pool 2,5 miljoen
Recettes 8 miljoen
Prestatiepremies 30,8 miljoen
Totaal 75,386 miljoen

Nu de ploeg van trainer Erik ten Hag in de laatste fase van het toernooi is beland, wordt het alleen maar lucratiever. Een eventuele plek in de halve finale levert in één klap twaalf miljoen euro op. De finalisten krijgen vijftien miljoen euro en bij een eindzege komt daar nog 7,5 miljoen bij.

Voordat het zover is, moeten eerst alle overige kwartfinalisten bekend worden. Dinsdagavond plaatste ook Tottenham Hotspur zich al ten koste van Borussia Dortmund. Op 15 maart wordt bekend wie Ajax treft in de strijd om een plek bij de laatste vier tijdens de loting.

Premies knock-outfase CL

Fase Bedrag
Achtste finale 9,5
Kwartfinale 10,5
Halve finale 12
Finale 15
Winst* 7,5
Totaal 54,5

* De winnaar van de CL krijgt vier miljoen euro winstpremie en 3,5 miljoen euro voor deelname aan de strijd om de Europese Super Cup, in totaal 7,5 miljoen euro.

'Prestatie Ajax zelden vertoond in het moderne voetbal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.