Kassa rinkelt ook voor FC Utrecht dankzij recordtransfer Haller

Reacties

FC Utrecht profiteert volop mee als Sébastien Haller zijn recordtransfer naar West Ham United afrondt. De Domstedelingen bedongen twee jaar geleden bij zijn vertrek naar Eintracht Frankfurt een doorverkooppercentage.

Kassa rinkelt ook voor FC Utrecht dankzij recordtransfer Haller

Utrecht ontving destijds al zo'n zeven miljoen euro voor Haller en nu stromen er opnieuw enkele miljoenen richting Galgenwaard. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam mag wegens een geheimhoudingsplicht niks zeggen over de details van de afspraken die in 2017 zijn gemaakt, maar voegt eraan toe dat hij 'wel blij zou zijn'.

Aangezien West Ham voor Haller naar verluidt zo'n vijftig miljoen euro (een clubrecord) betaalt, is wel duidelijk dat de kassa in Utrecht opnieuw flink rinkelt. Dat terwijl de club uit de Domstad deze zomer toch al goed boerde op de transfermarkt. De transfer van Nicolas Gavory naar Standard Luik bracht 3,1 miljoen euro op.

En dan te bedenken dat Gavory vorig jaar voor een bescheiden bedrag overkwam van Clermont Foot. Wat dat betreft heeft Utrecht de laatste jaren succesvol gewinkeld in Frankrijk. Haller kostte in 2015 zo'n 750 duizend euro toen hij overkwam van AJ Auxerre. Dat was naar nu blijkt een uitstekende deal voor Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.