Kassa rinkelt ook bij PSV door aanstaande transfer Memphis

Reacties

PSV houdt een leuk bedrag over aan de transfer van Memphis Depay naar Barcelona. De 26-jarige aanvaller gaat Olympique Lyon voor de Catalaanse club verruilen voor ongeveer dertig miljoen euro. De Eindhovenaren toucheren met de overgang van Memphis ruim één miljoen euro.

Kassa rinkelt ook bij PSV door aanstaande transfer Memphis
© Pro Shots

Memphis zat sinds zijn twaalfde in de opleiding van PSV. Hierdoor hebben de Brabanders recht op een solidariteitsbijdrage van 3,75 procent over iedere transfer die de voetballer maakt.

De solidariteitsbijdrage is zowel voor nationale als internationale transfers in zijn totaliteit vijf procent. De opleiding duurt tot en met het 22ste levensjaar. Sparta Rotterdam ontvangt 0,25 procent omdat Memphis in het jaar dat hij twaalf werd nog bij de Rotterdammers in de opleiding zat. Dit komt met de aanstaande transfer van de aanvaller nu neer op een bedrag van ongeveer 75 duizend euro.

Het laatste procent gaat naar Manchester United dat 300 duizend euro ontvangt.

Drie jaar geleden kreeg PSV nog ongeveer 600 duizend euro toen Memphis de overstap van Manchester United naar Lyon maakte. Met de 1,1 miljoen euro die de club ditmaal mag bijschrijven, heeft de Oranje-international PSV na zijn vertrek in 2015 bovenop de toenmalige transfersom van 34 miljoen euro nog eens 1,7 miljoen opgeleverd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.