Kasimpasa kondigt komst Jørgensen aan met striptekening

Reacties

Het huwelijk tussen Nicolai Jørgensen en Feyenoord is definitief voorbij. De Deense spits (30) vervolgt zijn loopbaan bij de Turkse club Kasimpasa, een transfer die al langere tijd in de lucht hing. Jørgensen tekent een contract voor drie seizoenen.

Kasimpasa kondigt komst Jørgensen aan met striptekening
© Pro Shots

Jørgensen vertrekt met een goed gevoel bij Feyenoord, zo vertelt hij op de clubsite. 'Ik heb hier prachtige jaren meegemaakt en successen geboekt. Maar de herinneringen die me vooral bij zullen blijven zijn die aan de supporters, die me door dik en dun hebben gesteund. Ik zal hen, de organisatie en de stad ongelooflijk missen. Rotterdam en Feyenoord hebben een speciaal plekje in mijn hart.'

Technisch directeur Frank Arnesen zegt dat Kasimpasa een oplossing bood voor Feyenoord en Jørgensen. 'Nicolai is een geweldige voetballer die heel veel voor de club betekend heeft, niet in de laatste plaats vanwege zijn essentiële rol in het kampioensjaar. Toen hij deze zomer aangaf dat hij verder wilde kijken, hebben we samen gezocht naar een goede oplossing. Die heeft zich aangediend in de vorm van Kasimpasa. Feyenoord wenst hem daar heel veel succes.'

Veelbesproken
Zo is er een einde gekomen aan een veelbesproken dienstverband van Jørgensen in De Kuip. Hij werd in de zomer van 2016 voor drie miljoen euro overgenomen van FC Kopenhagen en kende een uitstekend eerste seizoen. Hij eindigde in de Eredivisie uiteindelijk op 21 competitiegoals, mede daardoor werd Feyenoord landskampioen. In januari 2018 leek hij een toptransfer te gaan maken, maar uiteindelijk besloten de Rotterdammers een bod van zo'n zeventien miljoen van Newcastle United af te wijzen.

Dat bleek (met de kennis van nu) een foute beslissing, want Jørgensen kwam nooit meer in de buurt van zijn topniveau. Vooral door veel blessureleed kwam hij in zijn tweede en derde seizoen nog tot slechts zeventien competitietreffers, de afgelopen twee jaar maakte hij er in totaal nog maar acht. De Deen was steeds vaker niet fit (genoeg), iets waar trainer Dick Advocaat vorig seizoen meerdere malen zijn teleurstelling over uitsprak.

Van zeventien miljoen naar bijna niks? 'Wat is Jørgensen nou nog waard?'

Uitgekeken
Al met al werd het steeds duidelijker dat Feyenoord en Jørgensen (die nog een contract tot medio 2022 had) wel op elkaar waren uitgekeken. Dat werd aan het begin van de voorbereiding op het huidige seizoen officieel. In een gesprek met de nieuwe trainer Arne Slot liet de spits officieel weten dat hij op zoek wilde gaan naar een nieuwe club, waarop Slot besloot om Jørgensen buiten de selectie te laten.

Sindsdien wachtten beide partijen op een oplossing, en die is er nu dus. Kasimpasa (de club die vorig seizoen als veertiende eindigde in de Turkse competitie) heeft de Deen nu voor drie jaar vastgelegd en presenteerde de spits met een tekening van een viking op een schip. Bij de club speelt ook de in Rotterdam geboren en bij Excelsior opgeleide én doorgebroken middenvelder Dogucan Haspolat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.