Kashia mist Arnhem: 'Vitesse zal altijd mijn eerste keus zijn'

Reacties

Guram Kashia trok een jaar geleden de deur achter zich dicht bij Vitesse. In dienst van San Jose Earthquakes ontdekt hij een geheel nieuwe wereld, maar de warme gevoelens voor zowel Vitesse als Arnhem heeft hij nog niet los kunnen laten.

Kashia mist Arnhem: 'Vitesse zal altijd mijn eerste keus zijn'

Lange tijd had Kashia een basisplaats bij zijn Amerikaanse club, maar de laatste weken moet hij het hebben van invalbeurten. Hij overdenkt de toekomst, maar wil zijn avontuur in de Major League Soccer niet te vroeg beëindigen.

'Als ik zou besluiten hier te vertrekken, dan zou ik altijd eerst contact opnemen met Vitesse. Maar zo ver ben ik nog helemaal niet', zegt Kashia deze week in een interview in de nieuwe Voetbal International. 'We zitten hier nog midden in de competitie, we willen de play-offs halen. Ik wil belangrijk zijn voor het elftal. En daarna? Dat gaan we wel zien.'

Een terugkeer naar Vitesse zou niet ondenkbaar zijn. Kashia speelde in acht jaar tijd liefst 245 wedstrijden voor de Arnhemmers, was er mateloos populair en slaagde er als eerste en vooralsnog enige aanvoerder in een prijs te veroveren met Vitesse. De liefde voor de club zit diep verankerd in het hart van de Georgiër.

'Vitesse zal altijd mijn eerste keus zijn', benadrukt Kashia. 'Vervolgens moeten we kijken of dat haalbaar is. Stel, ze hebben op mijn positie twee goede centrale verdedigers. Dan moeten ze het niet doen. Ik wil niet komen op basis van mijn verleden, mijn statistieken. Ik ben de club veel verschuldigd en niet andersom.'

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International en op VI PRO de volledige reportage met Guram Kashia in de Verenigde Staten. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.