Karlsson roemt 'fantastische' ploeggenoot: 'Dat maakt het makkelijk'

Reacties

AZ won in de Conference League-poulefase met 3-2 van Apollon Limassol. De Alkmaarders waren niet op hun best, en dat gaven de spelers na afloop ook toe. Uiteraard zijn ze blij met negen punten uit drie wedstrijden, maar op het spel viel voldoende aan te merken.

Karlsson roemt 'fantastische' ploeggenoot: 'Dat maakt het makkelijk'
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 2
Apollon Limassol
Apollon Limassol

Jordy Clasie verscheen als eerste bij ESPN, en legde de vinger op de zere plek. 'Het was heel matig van onze kant. Wat we hebben laten zien is ondermaats. We moeten een stuk beter van onszelf eisen. We hadden het vandaag net niet, niet in balbezit, niet in druk zetten. De energie was er vandaag niet. We kwamen niet in ons spel, waardoor we overal net te laat kwamen. En dan raak je de controle over de wedstrijd kwijt. We hebben ze in de wedstrijd gebracht. Natuurlijk geeft winnen vertrouwen, maar zondag moet het beter', blikte de middenvelder vast vooruit op de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Invaller en doelpuntenmaker Jesper Karlsson kreeg de vraag of hij tijdens zijn periode langs de zijlijn met een blessure op zijn koptechniek had getraind. 'Nee, ik heb niet extra op koppen geoefend, maar de voorzet van Milos was perfect. Ik hoefde niet veel te doen. Gelukkig ging-ie erin. Milos is een fantastische speler, dat maakt het makkelijk. Vandaag hadden we de energie niet, zeker in de eerste helft niet. Na rust kwam er iets bij, maar eerlijk gezegd was het niet goed genoeg', aldus de matchwinner.

Trainer Pascal Jansen wilde niet van een perfecte avond spreken. 'Bijna. We hebben het goed voor elkaar in de poule, maar ik vond ons niet zo goed spelen, dus dan is het geen perfecte avond. Het tempo lag te laag, er was weinig variatie in ons aanvalsspel. Dan blijft Apollon redelijk makkelijk overeind. Na rust was het iets beter, maar niet veel. We krijgen na een slippertje opnieuw een goal tegen, hij schiet hem goed binnen', aldus Jansen.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
5
0
1
12-6
+6
15
2
Dnipro-1
6
3
1
2
9-7
+2
10
3
Apollon Limassol
6
2
1
3
5-7
-2
7
4
FC Vaduz
6
0
2
4
5-11
-6
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.