Karlsson blikt terug op tirade van Slot: 'Ik begreep er niks van'

Reacties

AZ versterkte zich ruim anderhalf jaar geleden met Jesper Karlsson en haalde daarmee een heuse attractie in huis. Arne Slot, destijds de trainer in Alkmaar, was daar niet altijd even blij mee.

Karlsson blikt terug op tirade van Slot: 'Ik begreep er niks van'
© Pro Shots

Karlsson (23) maakte in september 2020 de overstap van IF Elfsborg naar AZ. Waar spelers bij een nieuwe club nog weleens de kat uit de boom willen kijken, daar probeerde de linksbuiten direct de show te stelen. Hij vertelt erover in een uitgebreid interview in de nieuwe VI. Het verhaal verschijnt vrijdag online op VI PRO.

In zijn eerste trainingsweek bij AZ trok Karlsson direct de trucendoos open. 'Ha, dat is een grappig verhaal. Arne Slot was woest toen ik tijdens mijn tweede training bij AZ een pass achter mijn standbeen langs gaf', vertelt Karlsson. 'Een Rabona-kick. Die helaas mislukte. Slot legde de training stil en ging flink tekeer tegen me. Waar iedereen bij was. Ik begreep er niks van. Voor mij was het een hele normale actie.'

De tirade van Slot schrok Karlsson niet af. 'Ondanks die uitbarsting deed ik het een paar dagen later weer en dié Rabona-kick was goed. Maar de trainer vond het nog steeds niks. Ik denk dat hij even aan me moest wennen.'

Onlangs zette Karlsson zijn handtekening onder een nieuw contract bij AZ, tot de zomer van 2026. Met de Alkmaarders neemt hij het zaterdag in het AFAS Stadion op tegen SC Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.