Karatetrap kost Thomas Müller twee Europese duels, ook Wöber geschorst

Reacties

De tuchtcommissie van de UEFA heeft zowel Thomas Müller als Maximilian Wöber voor twee Europese wedstrijden geschorst. Beide spelers incasseerden een rode kaart tijdens het Champions League-duel tussen Ajax en Bayern München van vorige maand.

Karatetrap kost Thomas Müller twee Europese duels, ook Wöber geschorst

Müller moest inrukken vanwege zijn karatetrap aan het adres van Nicolás Tagliafico, Wöber maakte een zware overtreding op Leon Goretzka. De Oostenrijker zal zijn straf waarschijnlijk uitzitten bij Sevilla, de club waarmee Ajax een akkoord heeft bereikt over een transfer.

Vooral de rode kaart van Müller zorgde voor veel ophef. Tagliafico moest op het veld gehecht worden na de actie van de international. 'Het was natuurlijk niet bewust', meldde Müller - die ook zijn excuses aanbood - na afloop.

Door de schorsing mist Müller beide duels met Liverpool in de achtste finale. Bayern, dat door het 3-3 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena als eerste in de groep eindigde, gaat in beroep tegen de straf.

Boetes
De UEFA heeft Ajax ook een boete van 20.000 euro opgelegd omdat supporters van de club tijdens het duel met Bayern voorwerpen op het veld gooiden. Der Rekordmeister moet 8.000 euro overmaken naar de UEFA omdat supporters vuurwerk afstaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.