Kapitaalkrachtig Middlesbrough zet FC Groningen voor het blok

Reacties

Enkele dagen voor de start van de Eredivisie moet FC Groningen opnieuw vrezen voor het vertrek van zijn topscorer. Middlesbrough heeft namelijk serieuze interesse in Jørgen Strand Larsen.

Kapitaalkrachtig Middlesbrough zet FC Groningen voor het blok
© Pro Shots

Middlesbrough heeft deze zomer al voor bijna dertig miljoen euro aan spelers verkocht en wil een deel van dat geld nu aanwenden voor de komst van Strand Larsen. De club uit het Championship is volgens Noorse bronnen zelfs bereid de barrière van tien miljoen euro te slechten om de komst van de 22-jarige aanvaller mogelijk te maken.

Dat plaatst FC Groningen voor een stevig dilemma. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legde eerder deze zomer een aantal biedingen van Bologna op Strand Larsen naast zich neer, naar verluidt ter waarde van zeven tot acht miljoen euro. Alleen bij een voor FC Groningen buitensporige bieding was een verkoop bespreekbaar, zo viel destijds te horen bij de Trots van het Noorden.

Liever wilde FC Groningen met het oog op zijn sportieve ambities zijn aanvalsleider helemaal niet kwijt, ook omdat de club het voorbije kalenderjaar al fors heeft verkocht en het geld daarom niet nodig heeft. Het vinden van een aanvaller die Strand Larsen één op één kan vervangen zal namelijk ook met nieuwe inkomsten een lastige klus worden, aangezien spelers uit die prijscategorie doorgaans liever opteren voor een grotere competitie of club. Zo ving FC Groningen ten tijde van Bologna’s interesse in Strand Larsen al bot bij Jens Odgaard, die voor AZ koos.

Na het afwimpelen van de Italiaanse interesse hoopte FC Groningen dat het rustig zou blijven rond Strand Larsen. De interesse van Middlesbrough zorgt er nu voor dat het spel wederom op de wagen is, een halve week voor de competitiestart thuis tegen FC Volendam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.