Kanshebbers Afrikaanse eretitel bekend, El Ahmadi valt af

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang, Sadio Mané en Mohamed Salah zijn de laatste drie kanshebbers op de titel Afrikaans Voetballer van het Jaar. Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi heeft de laatste schifting niet overleefd.

Kanshebbers Afrikaanse eretitel bekend, El Ahmadi valt af

El Ahmadi was één van de elf spelers die eind november op de shortlist stonden. Ook Bertrand Traoré, die het eerste half jaar van 2017 nog voor Ajax speelde, zat bij de kanshebbers. Beide spelers zijn maandag, zoals verwacht, afgevallen.

El Ahmadi kroonde zich met Feyenoord tot landskampioen en nam na de zomer de aanvoerdersband over van Dirk Kuijt. Tevens plaatste hij zich als basisspeler met Marokko voor het eerst sinds twintig jaar voor het WK. Traoré haalde met Ajax de Europa League-finale en verdiende een mooie transfer naar Olympique Lyon, waar hij het ook prima doet.

VI's Man van het Jaar: Karim El Ahmadi

De concurrentie was echter simpelweg te zwaar. Aubameyang werd het afgelopen seizoen topscorer van de Bundesliga en rijgt ook dit seizoen de doelpunten aaneen bij Borussia Dortmund. Mané hielp zijn land Senegal aan een WK-ticket en maakt week in week uit indruk bij zijn club Liverpool, al staat hij dit seizoen in de schaduw van ploeggenoot Salah.

De Egyptenaar maakte afgelopen zomer de miljoenentransfer van AS Roma naar Liverpool en presteert onwaarschijnlijk goed. Met veertien goals is hij topscorer van de Premier League en bovendien schoot hij zijn land hoogstpersoonlijk naar het WK. De 25-jarige aanvaller lijkt dan ook de grote favoriet voor de verkieizing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.