Kansenregen en opvallende rode kaart in benefietduel PSV

Reacties

PSV is maandagavond niet verder gekomen dan een remise in het benefietduel met CF Pachuca. De Eindhovenaren waren sterker dan de Mexicanen, maar zetten de vele mogelijkheden niet om in een doelpunt (0-0). Pachuca kreeg in de slotfase een opvallende rode kaart.

Kansenregen en opvallende rode kaart in benefietduel PSV

De wedstrijd werd gespeeld om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving die Mexico in september trof. Hirving Lozano, die deze zomer overkwam van Pachuca, was een van de internationals die afwezig waren bij de oefenwedstrijd.

Daarom startte PSV met een mix van spelers uit de hoofdmacht, Jong PSV en PSV Onder-19. Kyan van Dorp, geboren in 2000, maakte zijn officieuze debuut voor het eerste elftal, net als Mauro Júnior en Laros Duarte.

Ook Luuk de Jong stond in de basis. Dat betekende de terugkeer van de spits nadat hij uitviel tegen Feyenoord. De Jong miste een aantal grote kansen in de openingsfase. Dante Rigo en Mauro Júnior stuitten eveneens op doelman Afonso Blanco.

De nummer twaalf van de Mexicaanse competitie kreeg twee redelijke mogelijkheden, waarbij Van Dorp goed optrad. PSV kreeg het uiteindelijk niet voor elkaar gebokst, al was de ploeg van Phillip Cocu nog kansrijk via een te hoog gemikte inzet van Cody Gakpo en een vrije trap van Rigo.

In de slotfase maakten Matthias Verreth en Joey Konings ook hun officieuze debuut middels een invalbeurt. Pachuca eindigde met tien man, omdat arbiter Dennis Higler na bestudering van videobeelden besloot om José Esquivel weg te sturen voor een overtreding op Konings. Esquivel verliet verbaasd het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.