Kanonskogel Vuckic dompelt tiental PSV in rouw

Reacties

PSV heeft ook zijn derde wedstrijd van 2020 niet gewonnen. De Eindhovenaren leken lang op weg naar een zege, maar FC Twente sloeg in de slotfase toe via een enorme pegel van Haris Vuckic.

Kanonskogel Vuckic dompelt tiental PSV in rouw
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
FC Twente
FC Twente

Voorafgaand aan het duel in Eindhoven ging het vooral over Steven Bergwijn. De 22-jarige aanvaller had aangegeven niet te willen spelen en was naar Engeland afgereisd om zijn transfer naar Tottenham Hotspur af te ronden. Cody Gakpo verving Bergwijn in de PSV-basis, op het middenveld was er een basisplaats voor Ibrahim Afellay, terwijl Jorrit Hendrix centraal in de defensie speelde.

PSV had bijzonder veel balbezit in de eerste helft, maar had grote moeite om dat om te zetten in kansen. Mo Ihattaren kreeg de enige serieuze mogelijkheid voor de thuisploeg, maar hij schoot de bal uit een moeilijke hoek voorlangs. Het thuispubliek maakte van de gelegenheid gebruik om de onvrede over de PSV-directie te tonen middels kritische spandoeken aan het adres van technisch manager John de Jong en algemeen directeur Toon Gerbrands.

© Pro Shots

Met de beschamende bekeruitschakeling van afgelopen donderdag achter de rug, was PSV dringend toe aan een succesje. Kort na rust leek de bevrijdende treffer te komen. Ihattaren stuurde Gakpo alleen op Joël Drommel af. De linksbuiten had ook Bruma en Sam Lammers mee, maar besloot voor eigen succes te gaan en schoof de bal naast, tot grote woede van Lammers.

Een minuut of tien later viel de 1-0 alsnog. Afellay haalde van afstand uit en Drommel verwerkte zijn schot niet goed, waardoor Denzel Dumfries uit de rebound kon scoren. Zo onderscheidde de rechtsback zich opnieuw als doelpuntenmaker. PSV kon zo opgelucht ademhalen en kreeg via invaller Kostas Mitroglou een grote kans op de 2-0, maar de Griek stuitte van dichtbij op Drommel.

Rood Afellay
Daarna kwam Twente langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. De Tukkers kregen een behoorlijke kans via Rafik Zekhnini en kwamen een kwartier voor tijd met een man meer te staan. Afellay kreeg namelijk zijn tweede gele kaart voor een tackle op de enkels van Oriol Busquets. Eerder was hij ook al op de bon gegaan voor een stevige sliding op Lindon Selahi. De aanvoerder mist daardoor de topper tegen Ajax van volgend weekeinde.

Ook met een man meer kwam Twente niet tot veel grote kansen. PSV leek te overleven, maar kreeg vier minuten voor tijd alsnog een dreun te verwerken. Haris Vuckic haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied uit en zijn kanonskogel verdween buiten bereik van Lars Unnerstall in de bovenhoek: 1-1. De Sloveen dompelde het Philips Stadion zo alsnog in rouw.

Zo eindigde het duel in Eindhoven met dezelfde stand als bij de confrontatie in Enschede eerder dit seizoen. PSV verzuimt zo de derde plaats in de Eredivisie weer over te nemen van Feyenoord. De ploeg van Faber staat nu vijfde, Twente blijft de nummer dertien.

Bekijk hier de uitgedeelde cijfers:

PSV Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.