Kanon verrast ADO: ondanks vakantie gewoon op eerste training

Reacties

Wilfried Kanon was maandagavond een opvallende verschijning op de eerste training van ADO Den Haag. De Ivoriaan had namelijk nog toestemming om vakantie te vieren.

Kanon verrast ADO: ondanks vakantie gewoon op eerste training

Voor het persmoment voor aanvang van de training was Kanon derhalve op de afwezigenlijst gezet door ADO, maar de linkspoot stond kort daarna gewoon op het veld van het Cars Jeans Stadion. 'Hij had de trainer gevraagd of hij gewoon mocht komen, die vond dat natuurlijk prima', aldus perschef Ronald van der Geer.

De selectie van ADO is daarmee al nagenoeg compleet. Bjorn Johnsen sluit pas later aan omdat hij nog interlands heeft gespeeld met Noorwegen, Nasser El Khayati heeft langer vrij gekregen om te herstellen van de ramadan.

'Ik heb de jongens verteld dat de lat dit seizoen hoger zal liggen', zei trainer Fons Groenendijk voor de eerste training. 'Daarmee doel ik niet op een doelstelling in de competitie, maar op dat het minder vrijblijvend is geworden na het afgelopen seizoen. Onze uitgangspositie is beter dan een jaar geleden, we hebben een complete selectie, er zullen clubs voor een punt naar Den Haag komen. Daar moeten we ons tegen wapenen.'

Groenendijk hoopt zijn selectie nog versterkt te krijgen met een derde doelman en een rechtsback. Voor die laatste positie heeft Dion Malone, die transfervrij mag vertrekken bij FK Qabala, een aanbieding op zak. De spitspositie zag Groenendijk versterkt worden door Yuning Zhang. De Chinese spits wordt gehuurd van West Bromwich Albion, maar hoeft niet op een voorkeursbehandeling te rekenen. 'Er is mij niet verteld dat hij móét gaan spelen', vertelt Groenendijk. 'Als je mij een beetje kent weet je ook dat ik zo niet werk. Ik ben coach, als ik dat soort dingen te horen krijg leg ik die direct naast me neer.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.