'Kanon' Traoré blijft na vertrek bij Ajax maar scoren in Oekraïne

Reacties

Shakhtar Donetsk beleeft vooralsnog ontzettend veel plezier aan Lassina Traoré, in de zomer overgekomen van Ajax. De spits staat al op zes doelpunten voor de club, vijf daarvan maakte Traoré in de competitie.

'Kanon' Traoré blijft na vertrek bij Ajax maar scoren in Oekraïne
© Imago

Zaterdagavond was het weer raak voor Traoré, die de eindstand (2-0) bepaalde in de wedstrijd tegen SK Dnipro-1. De aanvaller begon nog op de bank na de interlandperiode, hij had slechts een half uur nodig voor een nieuw doelpunt in de competitie van Oekraïne.

Traoré scoorde in zijn eerste competitiewedstrijd, herhaalde dat kunststukje in het tweede duel en heeft nu een reeks van drie wedstrijden neergezet waarin hij scoorde. Tegen SK Dnipro-1 vertrok hij enkele minuten voor het laatste fluitsignaal uit de rug van zijn tegenstander, draaide weg en schoot raak.

Het was alweer de vijfde goal van Traoré, waarmee hij gedeeld topscorer is in de Premyer Liga. De spits gaat dit seizoen net als voormalig werkgever Ajax de Champions League in, Shakhtar Donetsk werd gekoppeld aan Internazionale, Real Madrid en FC Sheriff. De eerste wedstrijd van de Oekraïners wordt gespeeld tegen de Champions League-debutant.

Op Twitter looft Shakhtar Donetsk de vijf doelpunten van 'kanon' Lassina Traoré. De club verbaasde zich eerder al dat het was gelukt om Traoré bij Ajax weg te plukken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.