Kane kan het nog steeds niet geloven: 'Iets waar ik mee zal moeten leven'

Harry Kane zit stuk na de uitschakeling van Engeland op het WK in Qatar. De captain van de Engelsen miste in de slotfase een penalty tegen Frankrijk en dat kwam zijn land duur te staan (1-2). 'Ik moet deze klap incasseren.'

Engeland
Engeland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Opvallend genoeg schoot Kane Engeland tien minuten na rust vanaf de stip nog overtuigend naast Frankrijk, maar bij de tweede poging hoefde doelman Hugo Lloris niet eens in actie te komen. Tot grote teleurstelling van Kane vloog zijn inzet hoog over. De aanvaller van Tottenham Hotspur was ontroostbaar en sluitpost Jordan Pickford moest de cameraman na afloop vragen om zijn ploeggenoot met rust te laten.

'Het is moeilijk om te aanvaarden, zowel voor mij persoonlijk als voor het team', zei Kane even later voor de camera van de BBC. 'Dit is iets waar ik mee zal moeten leven, ik moet deze klap incasseren. Ik denk dat ik me goed had voorbereid op de wedstrijd en de details. Ik voelde vertrouwen om de penalty te nemen, maar de uitvoering was niet zoals ik wilde.'

Ondanks de teleurstelling was Kane, die een record van Wayne Rooney evenaarde, vol lof over zijn ploeggenoten. 'Ik kan niet trotser zijn op de jongens. We hadden betere aanvallen, betere kansen, maar in het voetbal komt het neer op kleine details. Als aanvoerder en degene die de penalty miste, moet ik daar mijn verantwoordelijkheid voor nemen.'

Bondscoach Gareth Southgate nam het op voor de schlemiel. 'Zoals je zou verwachten, zit Harry er echt helemaal doorheen, maar hij hoeft zichzelf niets te verwijten. We staan waar we staan vanwege zijn leiderschap en doelen. We winnen en verliezen als een team. Hij is ongelooflijk voor ons geweest en betrouwbaar in zulke situaties. We zouden hier nu niet zijn als hij er niet was geweest.'

Door de nederlaag plaatste niet Engeland, maar Frankrijk zich voor de halve finale van het WK. Daarin is Marokko woensdag de tegenstander. Argentinië en Kroatië maken een dag eerder uit wie zich de andere finalist mag noemen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.