Kampioenenmaker Pusic naar AZ

Reacties

Marino Pusic zet zijn trainerscarrière voort bij AZ. Hij wordt toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal, waar hij assistent wordt van hoofdcoach Arne Slot. Pusic werd afgelopen seizoen kampioen met FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie.

Kampioenenmaker Pusic naar AZ

Ondanks het kampioenschap op het tweede niveau werd het contract van Pusic in Enschede ontbonden, omdat de club en Pusic qua voetbalfilosofie niet op dezelfde lijn zouden zitten. Met AZ gaat hij dus alsnog de Eredivisie in. Hij tekent een contract voor twee seizoenen.

'AZ is in mijn ogen een grote club die al jaren in de top van de Eredivisie presteert. Ik vind het een eer als zo’n club mij benadert', vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. 'AZ heeft een stabiele organisatie en een duidelijke visie. Ook het ambitieuze en innovatieve karakter van de club spreekt mij enorm aan.'

Pusic legt uit waarom hij na het succes met FC Twente als hoofdtrainer weer assistent wordt. 'Het gaat mij echter vooral om de kwaliteit van mensen waarmee ik kan werken en het takenpakket dat ik bij AZ krijg. Ik ben nieuwsgierig en gedreven om in juni aan de slag te gaan.'

AZ eindigde vorig seizoen onder trainer John van den Brom als vierde in de Eredivisie en is daardoor verzekerd van een plek in de tweede voorronde van de Europa League. Van den Brom vertrekt na dit seizoen naar FC Utrecht en wordt dus opgevolgd door Slot. In juli spelen de Alkmaarders de eerste wedstrijd in Europa.

Marino Pusic na het behaalde kampioenschap met FC Twente.
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Pusic
Meer over M. Pusic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.