Kampioen PSV verzuimt seizoen in stijl af te sluiten tegen Groningen

Reacties

PSV heeft ook de laatste competitiewedstrijd van het seizoen niet gewonnen. Na de duels met Roda JC Kerkrade (2-2) en ADO Den Haag (3-3), kwam de kampioen in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen FC Groningen. En dus eindigt PSV, dat deze week een trip maakte naar Barcelona, op 83 punten.

Kampioen PSV verzuimt seizoen in stijl af te sluiten tegen Groningen

De PSV-fans grepen de laatste thuiswedstrijd aan om met diverse spandoeken de criticasters de mond te snoeren, maar kregen daarin geen bijval van hun ploeg. Dat terwijl Hirving Lozano nog in de race was voor de topscorerstitel. Trainer Phillip Cocu vertelde vrijdag zelfs nog dat zijn ploeggenoten hem, als het even kon, zeker een handje zouden helpen. Daar was weinig van te merken. FC Groningen-doelman Sergio Padt moest pas na een half uur voor het eerst in actie komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de openingsfase had vooral Ed Janssen het in zijn laatste optreden als arbiter druk. Mike te Wierik en Lozano gingen na wat geruzie bij een corner op de bon en Ritsu Doan kreeg geel voor een te laat ingezette tackle op Jorrit Hendrix. FC Groningen was duidelijk niet van plan in het laatste duel onder trainer Ernest Faber over zich heen te laten lopen. Het leidde na twintig minuten tot het uitvallen van Bart Ramselaar, die niet verder kon na een pittig duel met Mike te Wierik.

Het was Mauro Júnior, de vervanger van Ramselaar, die wat leven in de brouwerij bracht. Met een prima wisselpass bediende hij Joshua Brenet, die vanaf rechts kwam door de schorsing van Santiago Arias. De voorzet van Brenet belandde bij Lozano, die met een hakbal Padt eens aan het werk zette. De keeper moest zich enkele minuten later, na weer een prima voorzet van Brenet, ook strekken bij een kopbal van Hendrix, die kort daarna ook geblesseerd naar de kant moest.

Bart Ramselaar moest al in de eerste helft geblesseerd naar de kant. Vlak voor rust volgde Jorrit Hendrix.
Bart Ramselaar moest al in de eerste helft geblesseerd naar de kant. Vlak voor rust volgde Jorrit Hendrix.

Toch mocht vooral PSV van geluk spreken dat het halverwege 0-0 stond. Vlak voor rust was de grootste kans voor Groningen. Uriel Antuna raakte de bal oog in oog met Jeroen Zoet volledig verkeerd, nadat Juninho Bacuna hem alleen voor de keeper had gezet. Meteen na rust, waarin de thuisclub afscheid nam van Jürgen Locadia en Davy Pröpper, kwam PSV weer goed weg toen Doan op de uitkomende Zoet stuitte en Daniel Schwaab de rebound van Tom van de Looi uit het doel hield.

De eerste thuisnederlaag van het seizoen bleef PSV bespaard, maar een voetbalshow werd de laatste wedstrijd van de kampioen niet. Kansjes waren er nog wel voor onder anderen gelegenheidsspits Steven Bergwijn en Gastón Pereiro, het grootste moment van opwinding na rust kwam echter op naam van Lozano. De Mexicaan zette met een sliding druk op Padt en raakte de Groningen-doelman daarbij, maar Janssen spaarde de in dat opzicht veelbesproken clubtopscorer.

In de slotfase probeerde Lozano het nog één keer voordat hij in de 85ste minuut werd gewisseld, maar zijn schot zeilde voorlangs. En dus was Zoet de PSV'er die zich in de slotfase het meest onderscheidde door een inzet van dichtbij van Tom van Weert te keren en een schot van Doan in twee instanties te pakken. Zo eindigde ook de derde wedstrijd van de Eindhovenaren sinds het veiligstellen van de landstitel in een gelijkspel. Groningen besluit het seizoen als twaalfde.

'Lozano was meer bezig met het WK dan met de topscorerstitel'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.