Kampioen PSV hofleverancier van VI's Elftal van het Jaar

Reacties

Nu de laatste speelronde van de Eredivisie erop zit, zijn ook de kaarten in het spelersklassement van VI geschud. Tijd om eens de balans op te maken in de vorm van Het Elftal van het Jaar. Uiteraard is daarin plaats voor AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh, met een gemiddelde van 6,77 de Speler van het Jaar.

Kampioen PSV hofleverancier van VI's Elftal van het Jaar

In het spoor van de Iraanse topscorer (21 doelpunten) van de Eredivisie worden ook de tweede en derde positie in het Speler van het Jaar-klassement van VI, gebaseerd op de beoordelingen van onze verslaggevers, bezet door aanvallers. Hirving Lozano en Luuk de Jong van landskampioen PSV completeren met een gemiddelde beoordeling van respectievelijk 6,66 en 6,61 het podium.

Daarmee zijn de voorhoedeposities in het Elftal van het Jaar, dat in de vertrouwde 4-3-3-opstelling speelt, al vergeven. Feyenoord-topscorer Steven Berghuis, dertiende in het klassement met een gemiddelde van 6,43, en Ajax-aanvaller David Neres, negentiende met een moyenne van 6,35 vallen buiten de boot, net als bijvoorbeeld Wout Weghorst (6,26, AZ).

Op het middenveld was het een close call. Het zijn uiteindelijk assistkoning Hakim Ziyech (Ajax), AZ-controleur Fredrik Mitdtsjø (allebei een gemiddelde beoordeling van 6,57) en PSV-aanvoerder Marco van Ginkel (6,54) geworden die de drie plekken opeisen. Teun Koopmeiners (AZ, 6,52) en Ryan Thomas (PEC Zwolle, 6,48) komen net een paar honderdsten tekort.

Achterin was de spoeling dunner. In de topvijftig van het klassement staan slechts zes verdedigers. PSV-rechtsback Santiago Arias (6,45) houdt AZ'er Jonas Svensson (6,31) achter zich, terwijl Ajacied Matthijs de Ligt (6,35) en ADO Den Haag-mandekker Tom Beugelsdijk (6,29) vóór Willem Janssen (FC Utrecht, 6,24) eindigden. De linksback is Angeliño (NAC Breda, 6,22).

Voor de positie onder de lat waren er weer wel legio kandidaten, maar PSV-doelman Jeroen Zoet is met een gemiddeld cijfer van 6,56 uiteindelijk de afgetekende nummer één, vóór Sergio Padt (FC Groningen, 6,47), Marco Bizot (AZ, 6,31) en Lars Unnerstall (VVV-Venlo, 6,31). Daarmee is de landskampioen met vijf spelers ook de hofleverancier van ons Elftal van het Jaar.

EINDSTAND VI-SPELER VAN HET JAAR-KLASSEMENT

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het VI Elftal van het Jaar
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.