Kampioen Conte pakt de dubbel bij Engels trainersgala

Reacties

Antonio Conte is maandagavond in de prijzen gevallen bij het jaarlijkse gala van de Engelse trainersvakbond (LMA). De man die Chelsea dit seizoen naar het kampioenschap leidde werd door zijn vakgenoten verkozen tot Trainer van het Jaar en tot beste coach van de Premier League.

Kampioen Conte pakt de dubbel bij Engels trainersgala

Daarmee ging de Sir Alex Ferguson Trofee voor het tweede jaar op rij naar een Italiaan. Vorig jaar werd Claudio Ranieri in het zonnetje gezet wegens de verrassende titel met Leicester City. Conte volgt zijn landgenoot op, omdat hij volgens de LMA de manager was 'die het best gebruik maakte van het materiaal dat voor handen was in het huidige seizoen'.

Conte schreef geschiedenis door met Chelsea dertig van de 38 competitieduels te winnen, een record in de hoogste afdeling van Engeland. Het gat met nummer twee Tottenham Hotspur bedroeg aan het eind van het seizoen zeven punten. Komende zaterdag kunnen The Blues bovendien de dubbel winnen in de FA Cup-finale tegen Arsenal.

Behalve Conte vielen er nog drie andere managers in de prijzen. Chris Hughton werd verkozen tot beste trainer van het Championship wegens de promotie met Brighton & Hove Albion naar de Premier League. De awards voor de League One en de League Two gingen naar respectievelijk Chris Wilder (Sheffield United) en Paul Cook (Portsmouth).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.