Kampioen Ajax start seizoen in Sittard, Feyenoord opent tegen Vitesse

Reacties

Het eerste weekend van augustus staat in het teken van de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De KNVB heeft dinsdagmiddag de eerste speelronde van het conceptprogramma gepubliceerd. 

Kampioen Ajax start seizoen in Sittard, Feyenoord opent tegen Vitesse
© Pro Shots

Kampioen Ajax begint de jacht op titelprolongatie op bezoek bij Fortuna Sittard. Promovendi FC Emmen, FC Volendam en Excelsior beginnen met wedstrijden tegen respectievelijk PSV, FC Groningen en SC Cambuur. De gepromoveerde clubs spelen allemaal een uitwedstrijd in de eerste speelronde. Met Vitesse - Feyenoord wordt er ook meteen een wedstrijd van formaat gespeeld in de eerste speelronde. 

Het Eredivisie-seizoen 2022/23 is bijzonder, omdat het in het najaar wordt onderbroken vanwege het WK in Qatar. Het eerste deel eindigt daarom in het weekend van 11,12 en 13 november. Op 6 januari, drie weken na het WK, wordt de Eredivisie hervat. De KNVB maakt woensdagochtend het volledige conceptprogramma bekend. Het verleden leert dat er daarna nog enkele wijzigingen worden doorgevoerd in overleg met clubs.

Eerste speelronde Eredivisie:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.