Kampioen Ajax levert vijf spelers voor Elftal van de Week

Reacties

Ajax werd woensdag dankzij een 1-4 overwinning op De Graafschap kampioen van Nederland. Volgens Donny van de Beek speelden de Amsterdammers op De Vijverberg niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Toch zijn er vijf spelers van Ajax gekozen in het Elftal van de Week.

Kampioen Ajax levert vijf spelers voor Elftal van de Week

Ajax was zondag na de overwinning op FC Utrecht al officieus kampioen en zette woensdag in Doetinchem het laatste stapje richting de titel. Daarmee werd een geweldig seizoen op de juiste manier afgesloten. De ploeg van Erik ten Hag bereikte de halve finale van de Champions League, won eerder de TOTO KNVB-beker en heeft nu ook de schaal te pakken.

Ajax op rapport: 'Negen van de elf basisspelers beleefden beste seizoen uit carrière'

Net als afgelopen weekend werd Hakim Ziyech gekozen tot Speler van de Week en hij staat dan ook in het elftal met de beste spelers van de laatste speelronde. In de voorhoede staat ook Dusan Tadic. De Serviër scoorde twee keer tegen De Graafschap en werd daardoor gedeeld topscorer van de Eredivisie, samen met Luuk de Jong. Tadic maakte 28 doelpunten en was ook nog eens goed voor 13 assists. Daarmee is hij de meest waardevolle speler van dit Eredivisie-seizoen.

De andere Ajacieden in het Elftal van de Week zijn Nicolás Tagliafico, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Laatstgenoemde speelde tegen De Graafschap zijn voorlopig laatste wedstrijd in de Eredivisie, aangezien hij naar Barcelona vertrekt. De Ligt maakt naar alle waarschijnlijkheid ook een toptransfer, maar Tagliafico heeft beloofd dat hij komend seizoen nog in Amsterdam zal spelen. De linksback tekende een nieuw contract, met daarin een zogenaamde commitment voor nog één jaar Ajax.

Feyenoord sloot het seizoen af met een overwinning op Fortuna Sittard en levert met Kenneth Vermeer en Nicolai Jørgensen twee spelers voor het Elftal van de Week. Siebe Horemans (Excelsior), Martin Ødegaard (Vitesse), Nasser El Khayati (ADO Den Haag) en Michael Chacón (FC Emmen) blonken ook uit en maken het team met de beste spelers uit de laatste Eredivisie-speelronde compleet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.