Kamphuis over Ajax-goal: 'Ik denk dat het buitenspel is'

Reacties

Jochem Kamphuis baalt ervan dat hij woensdagavond in de bekertopper tussen AZ en Ajax (0-1) geen hulp had van de VAR. Was de video-arbiter er wel geweest, dan had het enige doelpunt van de avond waarschijnlijk niet geteld, zo legde de scheidsrechter na afloop uit.

Kamphuis over Ajax-goal: 'Ik denk dat het buitenspel is'
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 1
Ajax
Ajax

Bij de goal van Zakaria Labyad in de 34ste minuut was het bij het zien van de herhaling de vraag of het niet hinderlijk buitenspel was van David Neres. Laatstgenoemde zette vanuit buitenspelpositie druk op AZ-goalie Marco Bizot, die de bal niet goed verwerkte. De situatie kon niet direct opnieuw bekeken worden door de arbitrage, omdat in deze fase van het toernooi om de TOTO KNVB-beker nog geen VAR wordt ingezet.

Kamphuis werd na afloop bij ESPN om uitleg gevraagd na de beelden te hebben teruggezien. 'Ik heb het in de wedstrijd niet gezien. We hebben het moment hier net bekeken en het is een heel ingewikkelde situatie. Op het moment dat er geschoten wordt, staat Neres inderdaad buitenspel. Dan maakt Bizot een save en daarna raakt hij de bal nog een keer. Dat zou een nieuwe situatie kunnen zijn, maar tegelijkertijd zet Neres ook weer druk', aldus Kamphuis, die concludeerde: 'Daarmee maakt hij zijn buitenspelpositie denk ik wel strafbaar. Dus als ik de beelden zo zie en hoe we het nu analyseren, dan denk ik dat dit buitenspel is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe was de situatie afgehandeld als er wel een VAR was geweest? Kamphuis: 'Het beïnvloeden wat Neres doet is interpretatie, dus daar moet ik altijd naar kijken. De VAR moet me dan ook laten kijken naar of er een nieuwe situatie ontstaat na het voor de tweede keer de bal spelen van Bizot. Het is een lastig moment, eigenlijk zijn het twee momenten die bekeken moeten worden vanuit de assistent. Op het moment dat je VAR hebt, dan wil ik hier liever naar kijken. Alleen als er geen VAR is, dan is dit onderdeel van het voetbal. Dan is het heel vervelend, maar dan is zo'n moeilijk moment helaas te missen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.