Kameroen stunt tegen flets Brazilië: Aboubakar scoort en pakt rood

Reacties

Brazilië heeft de groepsfase afgesloten met een verrassende nederlaag tegen Kameroen. Vincent Aboubakar werd in de extra tijd de matchwinner, maar het was niet genoeg voor de Afrikanen.

Kameroen stunt tegen flets Brazilië: Aboubakar scoort en pakt rood
© Pro Shots
Kameroen
Kameroen
1 - 0
Brazilië
Brazilië

Brazilië was na de zeges op Servië en Zwitserland al zeker van deelname aan de knock-outfase en dus gaf bondscoach Tite zijn reserves de kans. Onder anderen Dani Alves mocht starten, de 39-jarige rechtsback droeg ook direct de aanvoedersband en vormde de rechterflank met Antony.

De oud-Ajacied liet zich met enkele hoogstandjes zien in de beginfase. Brazilië was de eerste helft erg dominant. De ploeg van Tite had zeer veel balbezit en kwam tot tien doelpogingen, maar het vizier stond niet op scherp. Op slag van rust ontsnapten de Brazilianen zelfs nog aan de 1-0, toen Ederson knap redde op een inzet van Bryan Mbeumo.

In de tweede helft ging de schiettent vrolijk verder. Onder meer Gabriel Martinelli en Éder Militão waren dicht bij een doelpunt, maar keeper Devis Epassy had keer op keer een antwoord. De vervanger van Andre Onana, die naar huis werd gestuurd, liet zijn land zo nog lang hopen op een wonder.

Epassy, de 29-jarige sluitpost van het Saoedische Abha Club, was met liefst zeven reddingen zo één van de weinige uitblinkers in het Lusail Iconic Stadium. Brazilië vond het namelijk wel prima en nam wel erg veel gas terug. In de slotfase kregen ze daarvoor het deksel op de neus.

Vincent Aboubakar kopte in de 93ste minuut namelijk nog de 1-0 binnen. De spits vierde dat door zijn shirt uit te trekken en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Kameroen moest de resterende zes minuten zo uitspelen met tien man, maar trok de knappe zege over de streep. Uiteindelijk was dat niet genoeg voor een plek in de achtste finales, Brazilië en Zwitserland gaan door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.