Kameroen hangt straf boven het hoofd wegens wangedrag op WK vrouwen

Reacties

De disciplinaire commissie van de FIFA is een strafzaak begonnen tegen de Kameroense voetbalbond. Aanleiding is het gedrag van de spelers van Kameroen tijdens het achtstefinaleduel met Engeland op het WK vrouwen.

Kameroen hangt straf boven het hoofd wegens wangedrag op WK vrouwen

Engeland zette het Afrikaanse land met 3-0 opzij, maar na afloop ging het vooral over het harde spel van Kameroen en de manier waarop de spelers reageerden op enkele cruciale VAR-momenten. Nadat de aansluitingstreffer werd afgekeurd, stortten sommige spelers theatraal ter aarde en waren andere spelers voortdurend aan het wijzen naar beelden die op het grote scherm werden vertoond. Het spel lag zelfs minuten stil.

Na afloop van het duel maakte de Engelse bondscoach Phil Neville van zijn hart geen moordkuil. 'Ik ben bang dat we vandaag getuige zijn geweest van totaal onacceptabel gedrag. We twijfelden af en toe zelfs of Kameroen wel verder wilde spelen. Het voelde niet als een voetbalwedstrijd. We zijn blij met de zege, maar qua gedrag was het vandaag WK-onwaardig. Ik heb er niet van genoten, mijn spelers trouwens ook niet.'

Bondscoach Alain Djeumfa van Kameroen hekelde na afloop de arbitrage. 'Scheidsrechters maken weleens een fout, maar deze scheidsrechter maakte wel erg veel fouten vanavond.'

In deze disciplinaire zaak gaat het om overtredingen van artikel 52 (wangedrag van een team) en artikel 57 (agressief gedrag en fair play) van het FIFA-reglement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.