Kahn legt uit waarom Ronaldo geen optie is voor Bayern

Reacties

Cristiano Ronaldo kan Bayern München wegstrepen als mogelijke nieuwe bestemming. Voorzitter Oliver Kahn vertelt dat de komst van de 37-jarige Portugees geen optie is voor Der Rekordmeister.

Kahn legt uit waarom Ronaldo geen optie is voor Bayern
© Pro Shots

Ronaldo heeft bij Manchester United zijn vertrekwens kenbaar gemaakt en dus is zaakwaarnemer Jorge Mendes de markt aan het aftasten. Hij is op zoek naar een club die in de Champions League actief is én het astronomische salaris van Ronaldo kan betalen. Aangezien clubs als Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Barcelona en Paris Saint-Germain geen optie zijn, kwam Mendes uit bij Bayern.

Kicker vroeg Kahn of de komst van Ronaldo naar München een optie is. Het antwoord van de voorzitter was kraakhelder: 'Hoezeer ik Cristiano Ronaldo ook waardeer als één van de grootste voetballers, een transfer zou niet in onze filosofie passen', aldus Kahn.

Daarmee doelt de oud-doelman op het feit dat Bayern nooit - of in ieder geval zelden - spelers aantrekt die aan het eind van hun carrière zijn. Dat gebeurde in 2014 wel met Xabi Alonso, maar toen zat Kahn nog niet in de clubleiding. Bayern zou er bovendien financiële en speltechnische bezwaren hebben tegen de komst van Ronaldo.

Volgens Kicker waren er intern bij Bayern weldegelijk mensen die Ronaldo als aanwinst zagen, maar dat blijkt tevergeefs. Chelsea lijkt nu de meeste kans te maken op de komst van de Portugees, die overigens nog gewoon een doorlopend contract heeft in Manchester.

Op VI PRO meer aandacht voor de vertrekwens van Ronaldo en zijn mogelijke opties:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.