Kagawa in Griekenland op zoek naar oude Borussia Dortmund-vorm

Reacties

Shinji Kagawa vervolgt zijn bijzondere loopbaan met een uitstapje naar Griekenland. De Japanner heeft zich voor de komende achttien maanden verbonden aan PAOK Saloniki.

Kagawa in Griekenland op zoek naar oude Borussia Dortmund-vorm
© Pro Shots

PAOK kon Kagawa transfervrij oppikken, aangezien de inmiddels 31-jarige middenvelder al een paar maanden zonder club zat. Zijn contract bij het Spaanse Real Zaragoza werd niet verlengd, nadat de missie om te promoveren naar La Liga was mislukt. In de halve finales van de play-offs ging het voor Zaragoza mis tegen Elche. Deze club won uiteindelijk ook de eindstrijd.

Spelen op het tweede niveau van Spanje: het was iets waar Kagawa lange tijd geen rekening mee had gehouden. De technicus kwam in 2010 bij Borussia Dortmund terecht en speelde daar zo sterk, dat hij een droomtransfer naar Manchester United verdiende. In Engeland kwam Kagawa echter niet uit de verf, ook al werd hij in 2013 nog wel kampioen. Een jaar na deze titel keerde hij teleurgesteld terug naar Dortmund.

Kagawa bleef nu vierenhalf jaar in het Signal Iduna Park, maar werd niet meer zo beslissend als in zijn eerste periode. Hij werd verhuurd aan Besiktas en vertrok vervolgens naar Zaragoza, in een poging zijn loopbaan weer op de rails te krijgen. Nu is PAOK de volgende halte in zijn toch opvallende carrière.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.