Kadioglu goud waard voor Fenerbahçe tegen Elia

Ferdi Kadioglu heeft zaterdag een cruciale bijdrage geleverd aan de zege van Fenerbahçe op Istanbul Basaksehir. Net als in de vorige competitiewedstrijd was de Nederlander betrokken bij een doelpunt.

İstanbul Başakşehir
1 - 2
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe startte met de zomerse aanwinsten Deniz Türüc en Garry Rodrigues. Bij de tegenstander viel Eljero Elia al in de 23ste minuut geblesseerd uit. Negen minuten later kwam zijn ploeg op voorsprong: na een uitbraak bereikte Enzo Crivelli de achterlijn en wipte hij de bal knap over Fener-doelman Altay Bayindir.

Kadioglu viel in bij Fenerbahçe, net als vorige week. Toen zorgde de jonge Arnhemmer voor het slotakkoord bij de 5-0 zege op Gaziantep BB. Ditmaal verving hij Rodrigues al in de 55ste minuut.

Met Kadioglu in het veld knokte de ploeg van Ersun Yanal zich knap terug. Vedat Muriqi gleed in de 77ste minuut de bal knap binnen uit een heerlijke, vroege voorzet van Tolga Cigerci. Die gelijkmaker gaf Fenerbahçe vertrouwen en in de blessuretijd was het opnieuw raak. De door de fans verguisde Nabil Dirar - eerder deze zomer werd hij zelfs uitgefloten door zijn eigen supporters - kopte vrijstaand binnen uit een puntgave voorzet van Kadioglu: 1-2.

Door de tweede zege in de competitie gaat Fener voorlopig aan kop in de Süper Lig. De ploeg van Elia blijft steken op nul punten.