Juventus woedend na rood voor Ronaldo: 'VAR zou kunnen helpen'

Reacties

Na de 0-2 overwinning van Juventus op Valencia ging het vooral over de rode kaart van Cristiano Ronaldo. De Portugees werd na een halfuur weggestuurd door scheidsrechter Felix Brych.

Juventus woedend na rood voor Ronaldo: 'VAR zou kunnen helpen'

Ronaldo hield licht het haar vast van Jeison Murillo, waarna de verdediger van Valencia veel misbaar maakte. Brych floot in eerste instantie niet, maar besloot na overleg met zijn assistenten alsnog een rode kaart te trekken. Ronaldo verliet het veld in tranen en kreeg na afloop volop steun van zijn ploeggenoten en trainer.

'Volgens mij was het een normaal duel. Murillo hield als eerste vast en Ronaldo reageerde daarop. Dat gebeurt wel vaker in het voetbal. Ronaldo was natuurlijk boos na zijn kaart. De scheidsrechter zag wat hij zag, maar hij zag het niet erg goed. Wij bleken ondanks deze tegenvaller sterk', zei Leonardo Bonucci.

Trainer Massimiliano Allegri vroeg zich vooral af waarom de UEFA nog geen gebruik maakt van videoarbitrage in de Champions League. 'Ik wil alleen maar zeggen dat de VAR de scheidsrechter in deze situatie had kunnen helpen. In de Champions League met tien man komen te staan door zoiets onbenulligs is teleurstellend. Zo werd het risico om te verliezen groot en bovendien zullen we hem de komende wedstrijden moeten missen.'

Allegri legde ook nog uit waarom Federico Bernardeschi de voorkeur kreeg boven Douglas Costa. 'Ik vond het moeilijk om knopen door te hakken na de training van dinsdag. Iedereen is in vorm. Ik wist alleen al wel dat ik Douglas Costa niet zou laten starten na alles wat er afgelopen zondag is gebeurd. Na zo'n gebeurtenis speel je met veel spanning en raak je gemakkelijker geblesseerd.'

Douglas Costa kreeg afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Sassuolo een rode kaart vanwege het spugen naar een tegenstander. De Braziliaan deelde bovendien een kopstoot uit en gaf een elleboogstoot. Na afloop bood hij zijn excuses aan, maar de kritiek die Douglas Costa te verduren kreeg was niet mals. Hij is inmiddels voor vier wedstrijden geschorst.

'De tranen zeggen alles over de geweldige sportman die Ronaldo is'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.