Juventus verlengt zegereeks in Serie A en stoot Lazio van de derde plek

Juventus zet de goede vorm in de Serie A door. De ploeg van Massimiliano Allegri won zondagavond met 3-0 van Lazio en stootte de Romeinen van de derde plaats in de Serie A. Juventus won de laatste zes wedstrijden zonder tegendoelpunt en staat nog maar twee punten achter op nummer twee AC Milan.

Juventus
Juventus
3 - 0
Lazio
Lazio

Lazio had zich met overwinningen op AS Roma (0-1) en Monza (1-0) herpakt van de Europa League-nederlaag tegen Feyenoord, maar moest zijn meerdere erkennen in Juventus. Grote kansen om te scoren waren schaars, maar Juventus strafte balverlies van Lazio tot tweemaal toe meedogenloos af. Vlak voor de pauze liep Sergej Milinkovic-Savic zich vast en veroverde Adrien Rabiot de bal, waarna hij een hoge pass verstuurde over de verdediging. Moise Kean wipte de bal vervolgens op fraaie wijze over doelman Ivan Provedel.

In de openingsfase van de tweede helft ging het opnieuw mis voor Lazio. Ditmaal raakte Danilo Cataldi de bal kwijt aan Arek Milik, waarna Juventus het spel snel verplaatste naar de linkerflank. Een schot van Filip Kostic werd nog gekeerd door Provedel, maar de rebound bleek een prooi voor Kean. Vlak voor tijd maakte Milik van dichtbij de 3-0: de ex-Ajacied stond volledig vrij voor het doel, werd bediend door invaller Federico Chiesa en rondde af.

AC Milan
AC Milan
2 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Milan voorkwam eerder op de avond ternauwernood puntenverlies tegen Fiorentina. De regerend kampioen kwam vroeg op voorsprong via Rafael Leão, die na voorbereidend werk van Olivier Giroud opdook voor keeper Pietro Terracciano en de rechterhoek uitzocht. Namens Fiorentina schoot Riccardo Saponara op de paal, alvorens Antonin Barak voor de gelijkmaker zorgde met een schot uit de draai. In de blessuretijd belandde een voorzet van de Belgische invaller Aster Vranckx via de knie van Nikola Milenkovic in het doel, waardoor Milan de volle buit pakte.