Juventus spoelt Ajax-kater weg met historische landstitel

Reacties

Juventus is kampioen van Italië. De club uit Turijn boekte een zwaarbevochten zege op Fiorentina, waardoor de achtste landstitel op rij binnen is.

Juventus spoelt Ajax-kater weg met historische landstitel
Juventus
Juventus
2 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Vorige week had Juventus ook al kampioen kunnen, maar de B-ploeg van De Oude Dame ging onderuit tegen laagvlieger SPAL. Midweeks volgde vervolgens de pijnlijke uitschakeling in de Champions League door Ajax. Juventus was dus wel toe aan een opsteker en de thuiswedstrijd tegen Fiorentina leek op voorhand het ideale affiche. La Viola had al negen officiële duels niet gewonnen en zag trainer Stefano Pioli opstappen.

Bij de tweede wedstrijd van diens opvolger, Vincenzo Montella, begon Fiorentina furieus. Onder aanvoering van Federico Chiesa zochten de bezoekers brutaal de aanval en met succes: in de zesde minuut opende Nikola Milenkovic de score. Hij kreeg de bal voor zijn voeten na een prima actie van Chiesa en schoot van dichtbij raak. De Italiaan liet Juventus even later zelf schrikken met een prachtig schot tegen de paal.

Ook Giovanni Simeone kreeg een enorme kans op de 0-2, maar het was Juventus dat scoorde. Uitgerekend Alex Sandro kopte raak uit een corner van Miralem Pjanic: 1-1. Het was het eerste doelpunt van de Braziliaanse verdediger dit seizoen. Kort voor rust nam Chiesa het doel van de thuisploeg nog maar eens onder vuur. Zijn pegel spatte uiteen tegen de lat.

Juventus overleefde alle stormen en sloeg acht minuten na rust toe. Cristiano Ronaldo kwam goed door aan de rechterkant en gaf de bal laag voor op Federico Bernardeschi. Fiorentina-aanvoerder Germán Pezzella zat ertussen, maar tikte de bal wel in zijn eigen doel: 2-1. Bryan Dabo kreeg in de slotfase nog een flinke kans op de gelijkmaker, maar Wojciech Szczesny bracht redding.

Door de zege op Fiorentina vergrootte Juventus het gat met nummer twee Napoli tot twintig punten. Met nog zes wedstrijden te gaan kunnen de Napolitanen de koploper niet meer inhalen. Het is het achtste kampioenschap op rij voor Juventus, dat is een unicum. Geen enkele andere ploeg in de vijf sterkste Europese competities kreeg dat ooit voor elkaar.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.