Juventus ontslaat Sarri na Champions League-eliminatie

Reacties

Juventus heeft al na één seizoen een einde gemaakt aan de samenwerking met Maurizio Sarri. Daags na de uitschakeling in de Champions League is de oefenmeester ontslagen.

Juventus ontslaat Sarri na Champions League-eliminatie
© Pro Shots

Sarri kwam vorig jaar over van Chelsea, als opvolger van Massimiliano Allegri. De oefenmeester kreeg de opdracht om naast het winnen van prijzen ook het voetbal van Juventus aantrekkelijker te maken. Dat lukte echter nauwelijks, waardoor Sarri te maken kreeg met veel kritiek. Het winnen van de Scudetto, voor Juventus de negende landstitel op rij, maakte daar geen einde aan.

Juventus werd vrijdag in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door Olympique Lyon en dat is voor de clubleiding reden genoeg geweest om in te grijpen. De Oude Dame bevestigt op de officiΓ«le website het nieuws waar de Italiaanse sportkranten zaterdagochtend al op rekenden: Sarri is bedankt voor bewezen diensten. De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer gaat van start.

In de media is het speculeren over een opvolger van Sarri al in volle gang. De namen van Simone Inzaghi (Lazio), Zinedine Zidane (Real Madrid), Antonio Conte (Internazionale) en Mauricio Pochettino (clubloos) worden genoemd. Laatstgenoemde lijkt de beste papieren te hebben.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. Sarri
Meer over M. Sarri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.