Juventus moet ondanks late goal Ronaldo nog flink aan de bak tegen verzwakt Milan

Reacties

Juventus heeft via een late penalty een bekernederlaag tegen AC Milan voorkomen. De koploper van de Serie A had het moeilijk in de halve finale van de strijd om de Coppa Italia, maar kwam via Cristiano Ronaldo toch nog naast de tien van AC Milan. Over iets minder dan een maand staan de twee clubs weer tegenover elkaar in de return.

Juventus moet ondanks late goal Ronaldo nog flink aan de bak tegen verzwakt Milan
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 1
Juventus
Juventus

Matthijs de Ligt kreeg opnieuw een basisplaats onder trainer Maurizio Sarri, die door matige resultaten onder vuur ligt. Juve verloor in een maand tijd tweemaal, waardoor de titelstrijd in Italië een stuk spannender is geworden dan in de voorgaande jaren. Ook in de bekerwedstrijd tegen AC Milan liep het behoorlijk stroef bij Juventus, de thuisclub kreeg de betere kansen.

Pas een kwartier voor rust was Juan Cuadrado de eerste speler van Juventus met een serieuze poging op doel, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Gianluigi Donnarumma. Op dat moment had De Ligt al kennisgemaakt met Zlatan Ibrahimovic, die een basisplaats had in dit bekerduel.

De Zweedse spits zwaaide in de 29ste minuut flink met zijn armen tijdens een luchtduel en raakte De Ligt in zijn gezicht. Het kwam Zlatan op een gele kaart te staan, waardoor hij de returnwedstrijd tegen Juventus moet missen wegens een schorsing. Dat duel gaat ook aan AC Milan-verdediger Theo Hernández voorbij. Hij was al geschorst vanwege zijn gele kaart vlak voor rust, maar twintig minuten voor tijd pakte hij ook zijn tweede gele kaart na een niet al te slimme overtreding op Paulo Dybala.

Matthijs de Ligt torent boven iedereen uit.
© Pro Shots
Matthijs de Ligt torent boven iedereen uit.

Op dat moment verdedigde AC Milan een 1-0 voorsprong, Ante Rebic had na een uur de score geopend. De Ligt ging samen met Zlatan onder een hoge voorzet door, waarna de Kroatische aanvaller van AC Milan achter de Nederlandse mandekker opdook en raak schoot. Voor de 42-jarige Gianluigi Buffon, die zijn elfde duel van dit seizoen keepte, was de goal een flinke tegenvaller. Daarvoor had de goalie immers sterk opgetreden bij diverse schoten van AC Milan.

Met tien man hield de club van trainer Stefano Pioli lang stand, maar vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd ging het toch mis. Na een stijlvolle poging van Cristiano Ronaldo, tot dan toe vrij onzichtbaar in Milaan, kreeg Davide Calabria de bal tegen zijn arm. Na het bekijken van de beelden aan de zijlijn gaf de scheidsrechter een penalty, die Ronaldo zelf benutte voor zijn 24ste doelpunt dit seizoen.

Op 4 maart staan de teams wederom tegenover elkaar, daarna zal duidelijk zijn wie zich plaats voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. De eindstrijd wordt sowieso een topaffiche, in de andere halve finale spelen Internazionale en Napoli tegen elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.