Juventus mag niet meedoen aan Europees voetbal

Reacties

Juventus is voor het aankomende seizoen uitgesloten van deelname aan Europees voetbal. Dat maakt de UEFA vrijdag bekend in een statement. De Oude Dame wordt gestraft voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Toch voelt deze straf voor Juventus ook als een zegen.

Juventus mag niet meedoen aan Europees voetbal
© Pro Shots

Juventus heeft een teleurstellend seizoen achter de rug en plaatste zich, als nummer zeven van de Serie A, voor de Conference League. Dat is niet bepaald een lucratief toernooi. De advocaten van Juventus stuurden dan ook aan op een schorsing voor dit seizoen. Juventus hoopt zich in het aankomende seizoen weer te kunnen kwalificeren voor de Champions League.

Wat er met het Italiaanse Conference League-ticket gebeurt, is op het moment nog niet bekend. Fiorentina eindigde als achtste in het afgelopen Serie A-seizoen en lijkt hier het meest recht op te hebben.

Naast de Europese schorsing moet Juventus een boete van liefst tien miljoen euro betalen aan de UEFA. Deze boete kan oplopen naar twintig miljoen euro als de Financial Fair Play-regels volgend jaar weer overtreden worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.