Juventus hoopte op meer tijd om De Ligt te laten wennen

Reacties

Na een kleine zege op Parma in de eerste speelronde, ging het voor Juventus op speeldag twee ook moeizaam. Er werd met 4-3 gewonnen van Napoli, maar dat ging met meer moeite gepaard dan nodig was. Door een blessure bij aanvoerder Giorgio Chiellini moest Matthijs de Ligt al in de tweede speelronde opdraven. Te vroeg, vond assistent-trainer Giovanni Martusciello.

Juventus hoopte op meer tijd om De Ligt te laten wennen

Martusciello zat ook tegen Napoli op de bank, omdat trainer Maurizio Sarri nog niet hersteld is van een longontsteking. Vanuit een skybox zag Sarri dat Juventus op een 3-0 voorsprong kwam, maar het in een kwartiertje volledig weggaf.

Bij de drie treffers van Napoli speelde de debuterende Matthijs de Ligt een negatieve rol. Tweemaal kon zijn man intikken na een standaardsituatie en bij de goal van Hirving Lozano zag De Ligt de Mexicaan over het hoofd. Martusciello noemde in zijn analyse achteraf geen namen, maar hij benoemde wel duidelijke aandachtspunten.

'Je kunt een treffer incasseren, maar niet drie in vijftien minuten. Misschien waren we te zelfverzekerd na de 3-0, we lieten Napoli terugbijten. Als je een fout maakt in je positionering en verdedigt vanuit een reactie, dan ga je doelpunten tegen krijgen tegen dit soort spelers', stipt de assistent de fouten aan.

In zijn analyse achteraf ging Martusciello in op het spel van De Ligt, die na een zwakkere voorbereiding ook ongelukkig debuteerde. 'Hij loopt wat achter als het gaat om het leren van ons systeem. Hij speelt nu in een zware competitie en is overgekomen van een team dat toch anders speelt. We hoopten op meer tijd om hem te laten wennen, maar de blessure van Chiellini zorgde ervoor dat we onze plannen moesten veranderen.'

Toch is het niet alleen maar negatief, vond Martusciello. 'Ook hij speelde goed in het eerste uur, dus hij komt er wel. We moeten als staf blijven geloven in onze aanpak, zodat we dezelfde koers blijven varen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.