Juventus haalt buitenkansje Can op bij Liverpool

Reacties

Emre Can verruilt Liverpool voor Juventus. De middenvelder zet spoedig zijn handtekening onder een meerjarig contract bij de Italiaanse kampioen, waar hij donderdag medisch gekeurd wordt.

Juventus haalt buitenkansje Can op bij Liverpool

De overstap komt allesbehalve als een verrassing. Het was al een tijdje een publiek geheim dat Can aan de slag zou gaan bij Juventus, dat de middenvelder zonder transfersom kon binnenhalen. Het contract van Can bij Liverpool liep immers af en de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis liepen op niets uit.

Algemeen directeur Giuseppe Marotta van Juventus liet halverwege de maand mei al weten dat hij 'erg optimistisch' was over de komst van Can. Volgens Italiaanse media had de middenvelder toen reeds een contract getekend bij De Oude Dame. Omdat Liverpool toen nog de Champions League-finale speelde tegen Real Madrid, werd de deal echter nog niet aangekondigd.

Nu heeft Juventus de langverwachte komst van Can alsnog aangekondigd. De 24-jarige middenvelder speelde vier jaar voor Liverpool en kwam tot 167 officiële wedstrijden voor The Reds. Eerder in zijn loopbaan speelde de twintigvoudig international (die niet in de Duitse WK-selectie zit) voor Bayer Leverkusen en Bayern München.

Liverpool heeft de opvolger van Can reeds binnengehaald: twee dagen na de verloren Champions League-finale presenteerden de Engelsen Fabinho, die voor maximaal vijftig miljoen euro is overgenomen van AS Monaco.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.