Juventus doorbreekt stilte en gaat uit van langer verblijf EK-held Chiellini

Reacties

Giorgio Chiellini is na het aflopen van zijn contract nog altijd clubloos, maar bij Juventus twijfelt niemand eraan dat de Europees kampioen spoedig zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis.

Juventus doorbreekt stilte en gaat uit van langer verblijf EK-held Chiellini
© Pro Shots

De bijna 37-jarige Chiellini leidde de Italiaanse ploeg eerder deze maand nog naar de eerste Europese titel sinds 1968. Op dat moment zat de robuuste verdediger officieel al zonder werkgever, omdat zijn oude contract bij Juventus op 30 juni afliep. Bij monde van zijn zaakwaarnemer Davide Lippi liet Chiellini weten dolgraag in Turijn te willen blijven.

Sindsdien bleeft het opvallend stil rondom de routinier. Tijdens de presentatie van trainer Massimiliano Allegri drukte Juve-preses Andrea Agnelli de aanhoudende geruchten over een mogelijk vertrek echter de kop in. 'Ik sprak hem (Chiellini, red.) maandag. Aangezien hij al twee jaar onafgebroken speelt, leek het ons belachelijk om zijn vakantie te onderbreken om alleen een stuk papier te ondertekenen', verklaarde Agnelli volgens Tuttosport.

Bekijk in onderstaande video een greep uit de hoogtepunten van Chiellini bij Juventus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Allegri rekent op een langer verblijf van Chiellini, die komend seizoen opnieuw kan rekenen op de aanvoerdersband. 'Ik heb een aantal ervaren spelers, met name Cristiano Ronaldo, Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci, die een voorbeeldfunctie hebben. Zij moeten de jongere spelers laten begrijpen wat het betekent om voor Juventus uit te komen.' Chiellini speelt al sinds 2005 bij Juventus, dat hem destijds overnam van Fiorentina. In Turijn kwam de verdediger tot 535 wedstrijden, waarin hij goed was voor 36 doelpunten en 24 assists.

Pjanic
Daarnaast hintte Allegri alvast op de komst van Miralem Pjanic, toen hij werd gevraagd naar de vrije trappen bij Juventus. Gaat Cristiano Ronaldo die nemen of toch Miralem Pjanic? 'Het hangt af van de situatie. Misschien kan Ronaldo de vrije trappen van grote afstand nemen, maar de situatie is simpel omdat we een rechtspoot en een linkspoot hebben. En misschien komt er nog een rechtsbenige vrijetrappenspecialist bij', doelde de trainer op Pjanic, die mag vertrekken bij Barcelona.

Op VI PRO lees je waarom we in Nederland moeten zwijgen over verdedigen en moeten leren van Chiellini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.