Juventus doet goede zaken met kleine zege op Monaco

Juventus heeft goede zaken gedaan in de kwartfinale van de Champions League. Monaco werd op eigen veld met het kleinste verschil geklopt (1-0).

Juventus had zijn architect Andrea Pirlo (foto boven) na zeven weken afwezigheid weer tot zijn beschikking. De bijna 36-jarige spelverdeler kampte met een kuitblessure, maar liet binnen vijf minuten blijken niets aan balgevoel ingeboet te hebben. Met een ragfijne pass bediende hij Álvaro Morata, die de volley hard over knalde. Juve zocht duidelijk naar een snelle voorsprong, maar Monaco werd daardoor op de counter juist gevaarlijk.

Berbatov
Trainer Leonardo Jardim had de oude Dimitar Berbatov (34) gepasseerd voor meer snelheid voorin en die keuze betaalde zich uit met een gevaarlijke actie van Anthony Martial, die na een indrukwekkende rush over de linkerflank Yannick Ferreira Carrasco bediende. Hij schoot vrij voor Gianluigi Buffon iets te voorspelbaar in, waardoor de keeper kon redden. Diezelfde Carrasco probeerde het later nog van afstand, in een kwartiertje waarin Monaco de wedstrijd dicteerde.

Juventus herpakte zich na het eerste kwart en Claudio Marchisio zette na 26 minuten Carlos Tévez ineens vrij voor de keeper. De Argentijn trapte recht in de handen van Danijel Subasic, de Kroaat die Maarten Stekelenburg uit het doel van Monaco houdt. Ineens waren de rollen omgedraaid en kreeg de thuisclub mooie kansen. Patrice Evra schoot vanaf randje zestien over, waarna Tévez met buitenkantje rechts Arturo Vidal alleen voor de keeper zette. Maar ook de Chileen mikte te hoog.

Carlos Tévez was voor rust de gevaarlijkste man bij Juventus.

Na rust opende Vidal namens de thuisclub het vuur op Subasic, aan de overkant probeerde Carrasco het van afstand nog eens op Buffon. Juist op het moment dat beide ploegen wat voorzichtiger leken te worden, zorgde Ricardo Carvalho met een struikelpartij voor wat opwinding. Na weer een bal met veel gevoel van Pirlo werd Morata de diepte ingestuurd. De Portugees kegelde hem in zijn val ongelukkig omver, waarna de bal op de stip ging.

Angst
Vidal ontfermde zich over de strafschop, iets wat gezien zijn ongelukkige acties in de wedstrijd met angst en beven werd aanschouwd door de toeschouwers. Maar het nemen van een penalty ziet hij kennelijk als een routineklusje, gezien de manier waarop hij de bal kiezelhard de winkelhaak in joeg (1-0).

Subasic werd kort daarna bijna een tweede keer geklopt, toen Morata zijn zwabberbal onder de keeper door maar net naast zag zeilen. Monaco bracht daarna Berbatov, die vlak na zijn rentree een corner vlak over de kruising kopte. Pirlo ging er daarna af bij Juve, om met extra verdediger Andrea Barzagli de boel achterin dicht te spijkeren. En dat lukte De Oude Dame zoals Italianen dat in hun beste dagen ook deden.

Daardoor heeft Juventus op woensdag 22 april een goede uitgangspositie voor de return in Monaco.