Juventus bespaart negentig miljoen euro na bevestigde geste van selectie

Reacties

Juventus heeft de berichtgeving van Tuttosport dat de spelers van Juventus afzien van een flink deel van hun jaarinkomen bevestigd. De club bespaart op deze manier liefst negentig miljoen euro.

Juventus bespaart negentig miljoen euro na bevestigde geste van selectie
© Pro Shots

De Italiaanse Serie A was de eerste Europese topcompetitie die werd stilgelegd en het ziet er niet naar uit dat er binnenkort verder gevoetbald gaat worden. Inmiddels zijn er in Italië meer dan 10.000 personen overleden aan het coronavirus. Er wordt ernstig rekening mee gehouden dat het seizoen niet uitgespeeld kan worden.

Tuttosport meldde eerder deze zaterdag al dat de spelers hadden ingestemd met het verlagen van hun salaris en dit is inmiddels bevestigd door Juventus. Matthijs de Ligt en co hebben ingestemd met een lager inkomen voor de maanden maart, april, mei en juni. In de komende periode worden de gevolgen van de overeenkomst per individu uitgewerkt, omdat de contractvoorwaarden van alle spelers verschillen.

Volgens de informatie van Tuttosport levert grootverdiener Cristiano Ronaldo zo'n 3,8 miljoen euro in. Juventus bevestigt dit niet, maar meldt wel een totale kostenbesparing van negentig miljoen euro. Zo heeft het gebaar van de spelersgroep een enorme impact op de financiële situatie van de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.