'Juve-selectie accepteert salarisverlaging, Ronaldo levert vier miljoen in'

Reacties

De spelers van Juventus hebben gezamenlijk een akkoord bereikt over de verlaging van hun salaris. Op die manier willen ze de club tegemoet komen, nu het voetbal door de coronacrisis voorlopig nog stilligt in het zwaar geraakte Italië.

'Juve-selectie accepteert salarisverlaging, Ronaldo levert vier miljoen in'
© Pro Shots

Volgens de Turijnse krant Tuttosport raadpleegde aanvoerder Giorgio Chiellini tijdens een conference call de rest van de selectie over de maatregel. Waar het verlagen van het salaris bij Barcelona bijvoorbeeld voor problemen zorgde, is dat hij Juventus dus niet het geval.

Per individueel geval moeten de gevolgen van de salarisverlaging nog wel worden uitgewerkt, omdat de contractvoorwaarden verschillen. Chiellini zal daar de komende dagen aan werken met voorzitter Andrea Agnelli en technisch directeur Fabio Paratici.

Voor een grootverdiener als Cristiano Ronaldo betekent dit dat hij tijdelijk zo'n 3,8 miljoen euro aan salaris inlevert. Dat geld geen rolt speelt voor de 35-jarige Portugees in deze tijden van crisis, bewees hij onlangs al met een donatie van één miljoen aan een ziekenhuis.

Het is nog altijd onduidelijk wanneer en of de Serie A nog wordt hervat. Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, liet eerder weten dat hervatting van de competitie nog altijd het doel is. Ook beloofde hij maandag met een plan voor de salarissen te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.