Juve, Real en Barça vormen wereldelftal om van te watertanden

Reacties

Tijdens het FIFA-gala in Londen heeft de wereldvoetbalbond de FIFPRO World XI, oftewel het Elftal van het Jaar over het seizoen 2016/17, bekendgemaakt. Juventus, Real Madrid en Barcelona vormen het gehele elftal.

Juve, Real en Barça vormen wereldelftal om van te watertanden

FIFPro, de wereldwijde spelersvakbond, vroeg 26662 spelers uit liefst 71 landen naar hun voorkeur. Daar kwam onderstaand elftal uit.

Gianluigi Buffon en Leonardo Bonucci (foto) haalden met Juventus de Champions League-finale, maar verloren daarin van Real Madrid. Op basis van hun prestaties zijn de twee Italianen, net als Neymar, nieuw in het elftal in vergelijking met vorig jaar.

Bonucci komt inmiddels uit voor AC Milan, terwijl Neymar in de zomer overstapte naar Paris Saint-Germain. De andere spelers stonden ook vorig jaar in dit wereldelftal. Manuel Neuer, Gerard Piqué en Luis Suárez leverden hun plekje in.

Champions League-winnaar Real is met vijf spelers hofleverancier, Juventus en Barcelona kennen drie afgevaardigden. Voor de giganten Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is het de elfde keer in totaal, en op rij, dat ze verkozen zijn in het wereldelftal. Daarmee zijn ze ook recordhouder. Andrés Iniesta (9), Sergio Ramos (8) en Dani Alves (7) volgen op gepaste afstand. Dit jaar werd de verkiezing voor de dertiende keer gehouden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.