Juve bevestigt komst Pogba: van 105 miljoen naar transfervrij richting oude nest

Reacties

Paul Pogba keert terug bij Juventus. De grootmacht uit de Serie A maakt via de officiële clubkanalen bekend dat de middenvelder op transfervrije basis is gestrikt. Pogba besloot zijn aflopende contract bij Manchester United niet te verlengen en maakt zijn rentree bij de club waarvoor hij tussen 2012 en 2016 al uitkwam.

Juve bevestigt komst Pogba: van 105 miljoen naar transfervrij richting oude nest

Juventus deed Pogba in mei een contractvoorstel met een jaarsalaris van 8 miljoen euro, dat kan oplopen tot 10 miljoen euro. Manchester United ondernam pogingen om de middenvelder binnenboord te houden, maar slaagde daar niet in. Zodoende verliet hij de club voor de tweede maal transfervrij. In 2012 stapte Pogba op die wijze al over naar Juventus en tien jaar later doet hij hetzelfde.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

In zijn eerste dienstverband bij Juventus was Pogba goed voor 124 competitiewedstrijden, waarin hij 28 keer scoorde. Hij gold als een van de sterspelers van Italië en maakte driemaal deel uit van het Team van het Jaar in de Serie A. Met Juventus veroverde Pogba viermaal de landstitel, tweemaal de Coppa Italia en tweemaal de Supercoppa. Door zijn goede prestaties besloot Manchester United een bedrag van 105 miljoen euro te betalen voor zijn terugkeer.

Sindsdien speelde Pogba namens the Red Devils 154 competitiewedstrijden en noteerde hij 29 doelpunten. Vorige maand berichtten Engelse media dat Pogba nog in gesprek wilde met Erik ten Hag, maar de nieuwe trainer zal het volgend seizoen zonder hem moeten stellen. Pogba wordt de derde grote zomeraankoop van Juventus: eerder werd de optie tot koop op huurling Federico Chiesa al gelicht voor veertig miljoen euro, terwijl Ángel Di María - eveneens transfervrij - werd overgenomen van Paris Saint-Germain.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.