'Justin heeft branie in zijn spel, echt een Amsterdammertje'

Reacties

Ajax Onder-19 trapt woensdagmiddag om 16.00 uur af in Madrid in de kwartfinale van de Youth League tegen Real. Waar de eerste selectie van de Amsterdammers woensdag afreist naar Kopenhagen voor het Europa League-duel met de plaatselijke FC, is Justin Kluivert in Spanje van de partij.

'Justin heeft branie in zijn spel, echt een Amsterdammertje'

Het zeventienjarige talent kent in de afgelopen maanden een stormachtige ontwikkeling. Begin januari mocht de vleugelaanvaller mee op trainingskamp naar Portugal, om vervolgens regelmatig in actie te komen voor de ploeg van trainer Peter Bosz.

'Soms moet je als speler ook geluk hebben dat andere opties wegvallen', zegt Bosz deze week in VI. 'Maar dan moet je het zelf nog wel laten zien. Dat heeft Justin gedaan. We wisten dat hij goed kon voetballen, maar de vraag is dan altijd of je als speler in het eerste elftal hetzelfde kan laten zien als in de jeugd. Justin heeft branie in zijn spel, dat is mooi om te zien, echt een Amsterdammertje.'

Icoon Sjaak Swart, die Kluivert al langere tijd volgt, ziet veel potentie. 'Kluivertje is snel gekomen en dat deed hij op een sterke manier', zegt Swart. 'Hij kan gelanceerd worden, heeft een geweldige demarrage, waardoor hij voor verdedigers moeilijk te stoppen is. Het is nu voor zijn ontwikkeling belangrijk om zich ook via andere manieren verder te ontwikkelen. Snelheid en lef heeft hij, net als een passeeractie, daarom is het goed als er meer variatie in zijn spel komt. Daar twijfel ik totaal niet aan, dat ventje is zeventien jaar, daar gaat nog veel moois mee gebeuren.'

Deze week pakt VI uit met een groot artikel over de nieuwe lichting talenten van de Toekomst. Naast Kluivert wordt ook uitgebreid stil gestaan bij de ontwikkeling van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Het artikel is ook te lezen op VI Pro .
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.